BEL ONS +32 (0) 59 32 18 64

De Mercator

De Mercator, één van de bekendste schepen uit België, werd gebouwd in 1932. Dit museumschip is een beschermd monument en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Reeds herhaaldelijk was IDP Shipyard de bevoorrechte partner voor de hoognodige en ingrijpende herstellingen van dit varend stukje erfgoed.

Ook in 2015 kreeg onze werf de opdracht de Mercator opnieuw de grandeur mee te geven die het schip zo aantrekkelijk maakt, ook voor de volgende generaties.

 

 

Onderhoudswerken aan De Mercator: een stand van zaken

Ondersteuning windmolenparken en projecten op zee

Tal van gespecialiseerde rederijen staan regelmatig in voor werkzaamheden aan de windmolenparken en andere projecten op de Noordzee. Door het intensief gebruik van deze vaartuigen hebben ze op hun beurt de nodige herstellingen en onderhoud nodig. IDP Shipyard staat in voor deze werken:

  • snelle interventies
  • droogdokbeurten
  • engineering
  • mechanische, elektrische of hydraulische herstellingen
  • algemeen onderhoud

A960 Godetia

De A960 Godetia is een schip van de Belgische Marine. IDP Shipyard nam het onder handen tijdens uitgebreide droogdokwerken.

Zo mochten we al staalwerken aan de bovenbouw uitvoeren, het onderhoud van de hoofdmotoren voorzien en herstellingswerken aan de schroefasinstallaties uitvoeren. Daarnaast werden schilderwerken voorzien. Kortom alles wat nodig is om het schip tiptop in orde te stellen.

A960 Godetia

DAB Vloot

Voor de Vlaamse overheid (DAB Vloot) mocht IDP Shipyard een nieuw hydrografisch vaartuig bouwen.

Het schip kreeg een lengte van 17m60, een breedte van 5m60 en een diepgang van 1m60.

Er werden 2 Scania DI 12 59M motoren voorzien. (10-30l en 394pk)

Daarnaast kreeg het schip een hulpmotor: Hatz 1-23 TS (23kVA)

Alternatoren op de hoofdmotoren staan in voor de stroomvoorziening. Zo voorziet een batterijbank van 600 Ah het schip via inverters van stroom.

Dit vaartuig bevindt zich in klasse Bureau Veritas.

SWATH-beloodsingsvaartuigen

IDP Shipyard voert herstellingen en onderhoudsbeurten aan SWATH-beloodsingsvaartuigen uit.

Onze overdekte infrastructuur laat gecompliceerde herstellingswerken toe. Zo kregen de schepen Westdiep, Wielinge en Westerschelde bij ons een grondige onderhoudsbeurt.

Neem hier contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.